Permisjonsreglement

Informasjon om permisjon fra grunnskoleopplæringen

Stasjonsfjellet skole vil oppfordre foreldrene til å ikke søke permisjon fra opplæringen dersom det ikke er helt nødvendig. Det er skoleplikt i Norge og elevene bør i regelen være på skolen i de 190 skoledagene som et skoleår består av. Alle skoledager inneholder viktig læring og sosial utvikling for elevene.

Dersom det er aktuelt å søke om permisjon fra opplæringen vil vi ut i fra regelverket vurdere om en eventuell permisjon er "Faglig forsvarlig". I denne vurderingen vil vi se på tidligere fravær fra den pliktige opplæringen, faglig og sosial utvikling hos eleven, samt om det er sannsynlig at eleven vil kunne få tatt igjen det tapte under eller etter en eventuell permisjonsperiode.

Klikk her for å lese reglementet for permisjon

Søknadskjema for permisjon fra grunnskoleopplæringen

For å lette saksbehandlingen har Stasjonsfjellet skole utarbeidet et søknadsskjema til bruk ved søknad om permisjon fra opplæringen. Søknad om skolefri stilles til rektor og må sendes til skolens postmottak skriftlig, på eget ark, tre uker før fri ønskes og før forpliktende avtaler inngås. Kontaktlærer kan innvilge søknader som gjelder time hos lege/tannlege. Søknad om fri til legetime/tannlege o.l. sendes til kontaktlærer per SMS, ePost eller på papir.

Søknadsskjema får du ved henvendelse til skolen, eller det kan lastes ned her.